De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De snelheid van wagens

De snelheden van wagens die op een bepaalde plaats van de autosnelweg passeren zijn normaal verdeeld. Observaties tonen dat 95 procent van de wagens daar trager rijdt dan 120 km per uur en 10 procent trager dan 90 km per uur.

Zoek het percentage van de wagens dat sneller rijdt dan 105 km per uur.

Weet niet waar beginnen.

aad
Student hbo - zondag 20 mei 2012

Antwoord

Stap 1
Maak een tekening.

q67641img1.gif

Stap 2
Bij $\Phi$(z)=0,10 hoort z=-1,282
Bij $\Phi$(z)=0,95 hoort z=1,645

Stel een stelsel van vergelijkingen op met:

$
z = \Large\frac{{x - m}}{s}
$

Als je dat stelsel oplost, dan weet je m en s...

Stap 3
Dan kan je P(X$>$105) wel berekenen, denk ik. Moet kunnen...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 20 mei 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3