De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vraag betreft breuk

Even een simpele vraag:

Als ik een breuk 2/(2/x) heb, hoe los ik deze dan het beste op?

Groet

Mauric
Iets anders - vrijdag 18 mei 2012

Antwoord

Breuken oplossen? Hm... je bedoelt herleiden, denk ik.

Je kunt teller en noemer vermenigvuldigen met 'x':

$
\eqalign{\frac{{\,\,\,2\,\,\,}}{{\frac{2}{x}}} = \frac{{2x}}{2} = x}
$

Of... gebruik 'delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde':

$
\eqalign{\frac{{\,\,\,2\,\,\,}}{{\frac{2}{x}}} = 2 \cdot \frac{x}{2} = x}
$

Kan allemaal...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 18 mei 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3