De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Vergelijking met natuurlijke logaritmen

Dit onderwerp vind ik erg lastig, en ik hoop dat ik hier wijzer word met natuurlijke logaritmen. Ik zit met de volgende vergelijking:

ln(x-1)-ln(x+1)= 1

Volgens mij moet je de een aan de andere kant zetten, dus:

ln(x-1)= ln(x+1)+1

en moet je dan e-macht gebruiken? en op deze manier?

eln(x-1) = eln((x+1)+1)

Dan krijg je:

x-1 = x+1+1 maar dit kan dus nooit kloppen. Wat doe ik fout?

Matthi
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 mei 2012

Antwoord

Matthijs,
Gebruik voor het linkerlid de eigenschap dat lna-lnb=ln(a/b),voor het rechterlid dat 1=lne, zodat uit ln(a/b)=lne volgt dat a/b=e.
kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 mei 2012
 Re: Vergelijking met natuurlijke logaritmen 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker