De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Toepassing in de fysica

Beste, bij deze mijn vraag:

Stel dat in een bedrijf van luxueus behangpapier de marginale kostenfunctie voor een bepaalde papiersoort gelijk is aan f(x)=30x+100 (in euro) met x = het aantal geproduceerde rollen per week.
Indien de wekelijkse productie nu 80 rollen bedraagt, hoeveel zou het dan meer kosten om de productie tot 85 rollen te laten stijgen.
Los deze oefening op met de functie f (zonder integralen) EN met integralen. Geef een (grafische) uitleg waarom beide resultaten niet gelijk zijn.

Alvast bedankt!

Pieter
3de graad ASO - woensdag 9 mei 2012

Antwoord

Zonder integralen :
K1 = f(80)+f(81)+f(82)+f(83)+f(84)

Met integralen:
K2 = òf(x).dx van 80 tot 85

Je zult merken dan K1 K2

Bij K2 bereken je de oppervlakte onder de rechte tussen 80 en 85.
Bij K1 bereken je de ondersom met Dx=1 tussen 80 en 85.

Ok?
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 9 mei 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker