De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Re: Binomiale verdeling

 Dit is reactie op vraag 67432 
Nu heb ik de volgende vraag. Bij een eerste poging voor het schriftelijk rijexamen hebben kandidaten een slagingskans van 0,60, zo leert de ervaring. Hoe groot is de kans dat voor 600 leerlingen van een rijschool geldt dat hiervan meer dan 380 het schriftelijk examen bij de eerste poging halen?

Dan lijkt me; n= 1 poging/ p= 0,6 en dan hou ik nog over 600 en 380
Kan jij me verder helpen? (ps ik dien een tabel of formule te gebruiken).

Groetjes

Erik
Leerling mbo - maandag 23 april 2012

Antwoord

X~binomiaal verdeeld
p=0,6
n=600
Gevraagd: P(X380)

P(X380)=1-P(X379)
Dan maar hopen op een tabel met n=600. Maar dat zal wel niet. In dat geval kan je benaderen met de normale verdeling met continuiteitscorrectie.
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 23 april 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker