De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Oplossen

Hoe los je e^x - 3 = 4e^-x op?



Amber
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 april 2012

Antwoord

Vermenigvuldig links en rechts met e^x dan krijg je
(e^x)2-3e^x=4
Oftewel
(e^x)2-3e^x-4=0
Noem nu e^x=u, dan krijg je
u2-3u-4=0
(u+1)*(u-4)=0
u=-1 of u=4
Dus e^x=-1 (en dat kan niet) of e^x=4
Dus x=ln(4).
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 16 april 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker