De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Praktijk voorbeelden van de nauurlijke logaritme

Ik zoek voor mijn werkstuk over de natuurlijke logaritme (y=ex ) praktische voorbeelden om de theorie te verduidelijken. Dus apparaten of iets in de natuur waar dit verband in voorkomt. Ik kan op internet hier moeilijk iets over vinden, weten jullie iets?

Abel
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 4 april 2012

Antwoord

Ieder exponentieel verband met een grondtal ongelijk aan e kan worden herschreven tot een exponentieel verband met grondtal e.
Immers gx=(e^ln(g))x=e^(ln(g)·x).
Bij het hoofdstuk exponentiele functies heb je vast allerlei voorbeelden van exponentiele verbanden gezien.
Deze zijn dus allemaal om te schrijven naar een exponentieel verband met grondtal e.
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 april 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker