De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Absoluut complex

 Dit is een reactie op vraag 67284 
Dag Hans,

Hoe benader je nu dit probleem met goniometrie?
r=√(a2+b2) en tg$\alpha$=b/a
r= √(22+82)=2√17 en tg$\alpha$=(8/2)=4
en $\alpha$=75°57'50'. Hoe werk ik nu dit probeem verder af?
2√17(cos75°5750'+i sin75°57'50')
= 2√17(0,2425+0,9660i)
Datis dan de goniom.vorm
Groetjes,
Rik

Rik Le
Iets anders - dinsdag 3 april 2012

Antwoord

Het enige waar je nu in geslaagd bent is dat je op omslachtige en onnauwkeurige wijze een factor 2√17 aan de rechterkant buiten haakjes hebt gehaald.
Immers je kan ook zo wel zien dat 2+8i=2√17·(1/√(17)+4/√(17)i)
Ik zie niet zo goed hoe je dat dichter bij de oplossing kan brengen.

Kijk nu nog eens goed naar het vraagstuk.
'z+|z|=2+8i. Waaraan is |z|2 dan gelijk.'

Schrijf z=a+bi.
Dan |z|=√(a2+b2) en |z|2=a2+b2

De vergelijking gaat dan over in:
a+bi+√(a2+b2)=2+8i
Je kunt dit herleiden tot het stelsel:

a+√(a2+b2)=2 en
b=8.

a oplossen uit dit 'stelsel' en invullen in |z|2=a2+b2 en klaar is Hendrik.


Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 3 april 2012
 Re: Re: Absoluut complex 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3