De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Isolijnen

Hallo,

Ik heb een opdracht voor school waar ik niet uit kom.
De vraag is:
Een gebied G heeft een driehoekige inham met AB=5, AC=4 en BC=6.
Voor een zekere waarde van p heeft de iso-p-lijn precies één punt gemeen met de lijn AB. Construeer dat punt en geef duidelijk aan hoe je het punt gevonden hebt.

Ik heb een schetsje gemaakt, maar hoe construeer je zoiets?

Thom
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 maart 2012

Antwoord

Dat punt ligt op AB (vanzelfsprekend) en heeft gelijke afstanden tot AC en BC.
Het ligt dus op de bissectrice van hoek ACB.
Het is dus het snijpunt van die bissectrice en AB.
Als je wilt aangeven hoe je dat hebt gedaan zou ik de passer/lineaal constructie voor de bissectrice gebruiken.
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 13 maart 2012
 Re: Isolijnen 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker