De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Vergelijking oplossen

 Dit is een reactie op vraag 66711 
Alweer bedankt maar...

e^-iz = -ei = (cos -1/2p + i sin -1/2p)^z = -ei

Ik krijg deze vergelijking niet opgelost. Kan deze wel? Omdat |-ei| groter dan 1 is dan de eenheidscirkel.

Jack
Student hbo - maandag 23 januari 2012

Antwoord

Beste Jack,

Ik begrijp niet goed wat je doet. Ik zou net $e^{-iz}$ laten staan en die -ie omschrijven naar exponentiële vorm. Laat daarvoor e staan en herschrijf -i als een e-macht (zie vorige antwoorden). Dan heb je iets van de vorm $e^a = e^b$ en kan je verder.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 23 januari 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3