De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Re: Een derdegraadsfunctie raakt de x-as

 Dit is reactie op vraag 66659 
Hoi, bedankt voor de tip maar als ik de afgeleide van f bepaal raak ik de a kwijt want dan krijg ik df/dx=x2+x-6=0

Bouddo
Leerling mbo - woensdag 18 januari 2012

Antwoord

Dat is juist heel prettig. Die 'a' heeft alleen te maken met de verticale verplaatsing van f. Dus f'(x)=0 oplossen en dan 'a' zo kiezen dat f precies raakt aan de x-as. Mooi!

TIP: neem a=0 en teken, schets of plot de grafiek. Ik denk dat je 't dan wel ziet...
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 18 januari 2012
 Re: Re: Een derdegraadsfunctie raakt de x-as 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker