De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Re: Zevenhoek

 Dit is reactie op vraag 66594 
Dat is juist, Hans. Het is waarschijnlijk daarom ook dat ik niet goed begrijp wat er moet gezocht worden ...
Ikprobeer nog eens:
7 hoek, 900=5·180 .Maar 100° hebben we al.
Moeten we dan zo redeneren (4·180)/6=120°
(uit ((n-2)·180))/n met n=6.Of ben ik hier verkeerd bezig ?
Groetjes
Rik

Rik Le
Iets anders - donderdag 12 januari 2012

Antwoord

Je weet al dat de som van de hoeken gelijk is aan 900°
Daar haal je 100° vanaf en deelt het resultaat door 6, toch?
Meer kan het niet zijn.
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 13 januari 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker