De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Omschrijven complex getal

Ik kom een vraag tegen met een notatie die ik nog niet eerder ben tegengekomen. Hoe schrijf ik de volgende notatie om in de vorm R·e^($\phi$i)?

(-1/i)·e^(ln($\sqrt{2}$)-(3/4)$\pi$i)

Piet
Student universiteit - zaterdag 7 januari 2012

Antwoord

Om te beginnen kun je (-1/i) eenvoudiger schrijven:
(-1/i)·(i/i)=-i/(i2)=-i/-1=i.
Snap je dat i=e1/2$\pi$·i?
Nu het tweede deel:
e^(ln($\sqrt{ }$(2)-(3/4)$\pi$i)=
e^(ln($\sqrt{ }$(2))·e-3/4$\pi$i=
$\sqrt{ }$(2)·e-3/4$\pi$i.

Dus we hebben:

e1/2$\pi$·i·$\sqrt{ }$(2)·e-3/4$\pi$i=
$\sqrt{ }$(2)·e1/2$\pi$·i·e-3/4$\pi$i=
$\sqrt{ }$(2)·e1/2$\pi$·i-3/4$\pi$i=
$\sqrt{ }$(2)·e-1/4$\pi$i

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 7 januari 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3