De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: De oppervlakte en inhoud van een tetraëder

 Dit is een reactie op vraag 7910 
De inhoud is nu te berekenen met die formule, maar hoe kun je nu die formule makkelijk omzetten om de rib van de tetraëder te berekenen als de inhoud bekend is.

Ton va
Ouder - maandag 14 november 2011

Antwoord

Je zou 'I' kunnen invullen en dan oplossen. Of meer in 't algemeen:

$
\eqalign{
& I = \frac{1}
{{12}}\sqrt 2 \cdot a^3 \cr
& 12 \cdot I = \sqrt 2 \cdot a^3 \cr
& a^3 = \frac{{12 \cdot I}}
{{\sqrt 2 }} \cr
& a^3 = 6\sqrt 2 \cdot I \cr
& a = \root 3 \of {6\sqrt 2 \cdot I} \cr
& a = \root 6 \of {72} \cdot \root 3 \of I \cr}
$

Handig wel...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 14 november 2011



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3