De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hyperbool

beste,

bereken: vgl van raaklijnen en asymptoten

: E1=(...,...) E2= (...,...)

oef: (x2/8)-y2=1

gandal
3de graad ASO - zaterdag 12 november 2011

Antwoord

Hallo,

Je geeft een opgave, maar je vertelt er niet bij welk probleem je hiermee hebt. Zo kan ik je niet helpen om de stof beter te begrijpen. Ik ga in ieder geval niet zomaar de complete uitwerking voorzeggen.

Ik geef je wel een tip hoe je het opstellen van de vergelijking van asymptoten kunt aanpakken:

  • Schrijf de functie in de vorm van: y = .......
  • Bedenk welke constante je kunt verwaarlozen wanneer x heel groot wordt
  • Je houdt dan (na vereenvoudiging) een lineaire functie over. Voor grote waarden van x gaat je oorspronkelijke functie steeds meer lijken op deze lineaire functie, dit is dus de vergelijking van de gezochte asymptoot.
Kan je hiermee vooruit?

Wat betreft raaklijnen: er zijn vele raaklijnen te trekken aan de grafiek van deze functie. Welke raaklijn wil je hebben?

GHvD
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 13 november 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3