De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Ruwe momenten van de beta-geometrische verdeling

 Dit is een reactie op vraag 65537 
Bedankt voor uw antwoord. Ik neem aan, dat U bedoeld had te willen zeggen: 'Bij het berekenen van de momenten moeten de sommen natuurlijk wel bestaan.' Immers E(X) is in dit geval een som. Verder is mijn probleem, dat meer in het algemeen E(Xk) alleen bestaat voor alpha $>$ k! Dat betekent dat voor k -$>$ oneindig alpha -$>$ oneindig. Maar de limiet van P(X=x) voor alpha -$>$ oneindig is P(X=x) = 0! Tenslotte nog dit: de sommen bestaan wel, maar zijn negatief, althans volgens de formules. Of kun je bewijzen, dat voor elke k Sum(xk·P(X=x), x=n..infinity) oneidig is?

Ad van
Iets anders - maandag 22 augustus 2011

Antwoord

Ad,
Nee hoor! De integralen moeten bestaan.Laat u maar eens zien hoe u b.v.
E(X2) hebt bepaald.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 22 augustus 2011
 Re: Re: Ruwe momenten van de beta-geometrische verdeling 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3