De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Normale verdeling

 Dit is een reactie op vraag 29506 
Hoe kan ik de onbekende uit voorbeeld-1 resp. voorbeeld-2 berekenen m.b.v. een tabellenboekje (z-scores)?

Robert
Docent - donderdag 30 juni 2011

Antwoord

voorbeeld-1

Voor het berekenen van de z-score maken we gebruik van de symmetrie. Oppervlakte onder de kromme links van 2080 is (1-0,62)/2 = 0,19. De z-score is volgens de tabel -0,8779.

Nu moeten we nog de vergelijking (2080-2200)/$\sigma$ = -0,8779 oplossen.

voorbeeld-2

Oppervlakte onder de kromme links van 70 is 1 - 0,28 = 0,72.
De z-score is volgens de tabel 0,5828.
Nu moeten we nog de vergelijking (70 - $\mu$)/3,8 = 0,5828 oplossen.

wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 1 juli 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3