De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Annuiteiten

 Dit is een reactie op vraag 65091 
ah van formules wil je zeggen
postnumerando = An/(1+i) tot de nde= Ao
prenumerando = Ao'=Ao(1+i)

julie
3de graad ASO - dinsdag 31 mei 2011

Antwoord

Julie,
Zij K het geleende bedrag en X de maandelijkse postnumerando termijnen en i=p/100 het maandperunage, dan moet gelden:
X/(1+i)+X/(1+i)2+....+X/(1+i)n=K, dus hieruit volgt dat:
X=Ki/(1-(1+i)-n).

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 1 juni 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3