De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lastige breuksplitsing

hallo,

Ik ben voor differentiaalvergelijkingen bezig met breuksplitsen maar kom uit een specifieke breuk niet...

De breuk is:
1/(s4+s2) (ik moet hier namelijk de Laplace transformatie van nemen)

als ik dit ga breuksplitsen in doe ik het volgende:
1/(s2·(S2+1))=(As+B)/(S2)+(Cs+D)/(S2+1)

Als ik dit uitwerk kom ik op B=1 en A=C=D=0 maar dat kan nooit kloppen want dan is:
1/(s4+s2)=1/s2

Weet iemand misschien wat ik fout doe?
Bedankt!

johan
Student universiteit - donderdag 24 maart 2011

Antwoord

Johan,
Zo lastig is deze niet. De splitsing is 1/s2-1/(s2+1).

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 24 maart 2011



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3