De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Reële getallen

je kiest lukraak twee reële getallen in het interval [o,1 ]. Bepaal dmv een simulatie de verwachtingswaarde van het grootste van de twee

Hoe moet je deze simulatie doen met de grm ?

Liese
3de graad ASO - dinsdag 22 maart 2011

Antwoord

Hallo, Liese.

Ik heb geen grm, maar in pascal gaat het als volgt:

begin
n:=0; som:=0;
while true do
begin
n:=n+1; x:=random; y:=random;
if xy then max:=x else max:=y;
som:=som+max;
writeln('Het gemiddelde van de grootste van de twee is nu:');
writeln(som/n:13:10); writeln
end
end.

De uitkomst zal zich uiteindelijk stabiliseren op 0.6666666667 (=2/3).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 24 maart 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3