De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Chuck a luck

wij een spel mag een speler € x inzetten op één van de getallen
I, 2, 3, 4, 5 of6. Daarna gooit hij met drie
dobbelstenen. Indien het resultaat telkens
het ingezette nummer is, ontvangt de speler
zijn inzet terug vermeerderd met nog drie
keer de waarde van zijn inzet. Indien er twee
resultaten juist zijn krijgt hij zijn inzet en
tweemaal het bedrag van die inzet terug.

Bij één juist resultaat ontvangt hij zijn inzet plus éénmaal de waarde van de inzet.
Indien echter geen enkel resultaat overeenkomt met de ingezette waarde verliest
hij zijn inzet. Noem de stochast X 'de bekomen winst'. Bereken de verwachte
winst.

hoe doe je dit want ik had dit zo gedaan :
-x = 125/216 =5/6 *5/6 *5/6
2x= 25/216
3x = 5/216
4x = 1/216

en dan alles maal elkaar en dan optellen maar dat klopt niet ?

q
3de graad ASO - maandag 21 maart 2011

Antwoord

Kijk eens naar je winstgetallen.
Als je er bijv. één goed hebt, heb je eerst x euro ingezet (anders mag je niet spelen!) en dan pas krijg je je inzet terug plus nóg een keer je inzet.
Dan heb je -x + x + x = x euro winst.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 23 maart 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3