De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Minimale oppervlakte van een literblik

 Dit is een reactie op vraag 170 
Hoe komt u aan die tweede formule bij de oppervlakte?
die van 2/r+2$\pi$r2? Hoe is die vereenvoudigd?

pietje
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 maart 2011

Antwoord

't Is een kwestie van 'teller en noemer delen door hetzelfde', zullen we maar zeggen:

$
\eqalign{2 \cdot \pi \cdot r \cdot \frac{1}
{{\pi \cdot r^2 }} + 2 \cdot \pi \cdot r^2 = \frac{{2 \cdot \pi \cdot r}}
{{\pi \cdot r^2 }} + 2 \cdot \pi \cdot r^2 = \frac{2}
{r} + 2\pi r^2}
$

Duidelijk?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 maart 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3