De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Waarde van y1 in table klopt niet

 Dit is een reactie op vraag 64092 
Klopt, ik gaf het verkeerde voorbeeld hier was ik het inderdaad vergeten, maar bij een andere vraag is de formule y1=(x2-16x+240)/30x en dan moeten we de x-waarden hebben voor y=0.6
Volgens het antwoordenboek is dit bij x=10 en x=24
terwijl er bij mij bij x=10 geeft 60.00 en x=24 geeft 345.6

jannek
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 21 januari 2011

Antwoord

't Is hetzelfde probleem. Gebruik haakjes! Je moet (x2-16x+240)/(30x) gebruiken en niet (x2-16x+240)/30x. In het laatste geval deel je door 30 en vermenigvuldig je met x, terwijl je moet delen door 30x.

Dat 'geëmmer' met haakjes is dus nog behoorlijk belangrijk. Dit heeft alles te maken met de volgorde van bewerkingen. Dus schrijf haakjes als er verwarring mogelijk is!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 21 januari 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3