De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Energiekosten

Ik wil in Excel berekenen wat ik totaal aan energieverbruikskosten kwijt ben na 40 jaar bij een aanvangsverbruikskost in het eerste jaar van 6 euro en een jaarlijkse kostenstijging van 6%.
Hoe moet ik de formule opbouwen?

Gerrit
Ouder - maandag 29 november 2010

Antwoord

Het is een voorbeeld van exponentiële groei met beginwaarde=6 en een groeifactor van 1,06.

E(t)=6·1,06t

Voor t=40 geeft dit E(40)62 euro.

Zoiets?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 29 november 2010
 Re: Energiekosten 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3