De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Primitieve

 Dit is een reactie op vraag 63230 
De 2/cosu komt rechtstreeks uit de substitutie t= sinu in de uitdrukking 2/(1-t2) die op haar beurt een gevolg is van de t-formules toegepast op 1/cosx.

pepijn

pepijn
Docent - zondag 24 oktober 2010

Antwoord

Pepijn,
$\int{}$dx/cosx=$\int{}$dsinx/(1-sin2x)=$\int{}$dt/(1-t2),als t=sinx,
dus wat is het probleem.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 24 oktober 2010
 Re: Re: Primitieve 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3