De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Afgekeurd product bij de eerste 80 producten van totaal 100 producten

Kun je berekenen hoe groot de kans is dat je een afgekeurd product vindt bij de eerste 80 producten van totaal 100, als je weet dat er altijd 2 afgekeurd zijn?

Hans v
Student universiteit - vrijdag 18 juni 2010

Antwoord

Het is handig om te kijken naar de complementaire kans. Dat wil zeggen 'wat is de kans dat de eerste 80 producten goed zijn?':

$
\eqalign{
& P(eerste\,\,80\,\,goed) = \frac{{98}}
{{100}} \cdot \frac{{97}}
{{99}} \cdot \frac{{96}}
{{98}} \cdot ... \cdot \frac{{19}}
{{21}} = \frac{{19}}
{{495}} \cr
& P(een\,\,afgekeurd) = 1 - \frac{{19}}
{{495}} = \frac{{476}}
{{495}} \cr}
$

Helpt dat?
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 18 juni 2010



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker