De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Afhankelijke en onafhankelijke kansen

Hoi,
Ik heb een probleempje met dit onderdeel van kansrekenen.
Ik kom maar niet uit deze vraag:
Gegeven is P(A)= 42/80
P(B)=36/80 en P(A of B) = 68/80

Hoe bereken je nou P(A én B), P(A|B) en P(A|C) met deze gegevens? Ik mis toch wat of niet?

Nikki
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 23 mei 2010

Antwoord

In 't algemeen geldt:

q62532img1.gif

In 't algemeen geldt:

q62532img2.gif

Daarmee kan je dan al een heel eind komen. Als 't je niks zegt dan moet je 't maar even zeggen, want het zijn wel belangrijke dingen om te weten. Ik kan 't eventueel nog wel wat nader toelichten.

q62532img3.gif

Over C is, volgens mij, niets gegeven dus dat wordt een beetje lastig...
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 23 mei 2010
 Re: Afhankelijke en onafhankelijke kansen 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker