De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Opstellen DV voor oplossen suikerklontje

 Dit is een reactie op vraag 62244 
Ja ok. Maar ik kom aan een z van 3Ö6,4m. Waar komen jouw 10 en die eenvierde vandaan?

Ferdy
Student hbo - donderdag 22 april 2010

Antwoord

Dat gaat zo:

$
\eqalign{
& m = 6,4z^3 \cr
& z^3 = {m \over {6,4}} = {10 \over {64}}m \cr
& z = \root 3 \of {{10 \over {64}}m} = {1 \over 4}\root 3 \of {10m} \cr}
$

Toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 22 april 2010



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3