De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Regelmatige veelhoeken

Over die wandelaar, ik kom iets uit van 36/17 door (n-2)·180°=10n.
Ben ik dan de enige verstandige?

Mattia
2de graad ASO - maandag 16 december 2002

Antwoord

Waarom neem je aan de linkerkant van je vergelijking de som van de binnenhoeken en rechts de som van de hoekverandering? Immers, 10° naar rechts draaien geeft toch een hoek van 170°?

Je kunt kijken naar:
(n-2)·180=170n
180n-360=170n
10n=360
n=36

Maar... het eerder gegeven antwoord is VEEL mooier!

Zie vraag 5995

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 16 december 2002



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker