De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stelling van Pythagoras

Een ruit heeft diagonalen van 8 en 6. Daarmee berekende ik dat de zijdes 5 zijn, maar nu moet ik nog de lengte tussen de overstaande zijden bereken. Weet iemand hoe dit moet?

marijk
2de graad ASO - zondag 23 augustus 2009

Antwoord

Je kunt op 2 manieren de oppervlakte van de ruit berekenen:
  1. De helft van 6 keer 8.
  2. De zijde maal de hoogte.
Die 'hoogte' is de 'afstand tussen de overstaande zijden'.


Dus:
O(ruit)=$\frac{1}{2}$򉼴=24
O(ruit)=5穐oogte

Zou dat dan lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 23 augustus 2009
 Re: Stelling van Pythagoras 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3