De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoeveel moet ik maandelijks sparen?

Hoeveel moet ik maandelijks sparen tegen 5% om na 35 jaar, 250.000 euro te bezitten?
Dank bij voorbaat.

Van Ti
Ouder - vrijdag 24 juli 2009

Antwoord

Het is een voorbeeld van een lineaire differentievergelijking:

q59856img1.gif

a=1,051/12 (de maandrente)
t=35·12=420 (aantal maanden)

Gevraagd: b zodat X420=250.000

Invullen en oplossen geeft b=225,54. Zou 't daarmee lukken?

Zie ook Hoe bereken ik annuiteiten?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 24 juli 2009



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3