De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoek tussen 2 vectoren

Vind a zodat de hoek tussen de 2 vectoren (1,2,2) and (1,a,0) 45º is.

Dit vinden we door het inproduct te delen door de 2 afstanden vermenigvuldigt.

cos(F) = (a o b) / (|a| * |b|)

cos(45) = 1/Ö2 = (1+2a) / (

Ö9 * Ö1+a2 )

Omdat nu een a in de teller en de noemer zitten, kom ik niet verder.

MvG Daan

Daan
Student universiteit - donderdag 11 juni 2009

Antwoord

Beste Daan,

Kwadrateer eerst beide leden om de vierkantswortel in de noemer kwijt te spelen. Vermenigvuldig dan beide leden met de noemer die a bevat, een beetje herschikken levert dan een kwadratische vergelijking in a.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 11 juni 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3