De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vierkant

er is vierkant met zijde OABC
alle zijdes zijn dus even lang
de zijdes noem je a

in dit vierkant loopt grafiek f
f(x) = 1/x

dan bestaan er waarden voor a waarvoor lijn AC raakt aan grafiek f
de vraag is voor welke waarden van a
dus voor welke afmnteing van het vierkant.

mijn idee
raken geld als
fx = gx
f'x = g'x
maar ik weet functievoorschrift lijn ac niet
behalve y = ax +b en dat a een getal kleiner dan 1 is.

vervolgens staat er als uitleg in het antwoordenboek
oa = oc dus rc ac =-1?
dat snap ik niet

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 juni 2009

Antwoord

Celine,
y=a-x is de vergelijking van de lijn door (a,0)=A en (0,a)=B.Dus de rico. van AC is -1.Nu is eenvoudig na te gaan dat a=2.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 1 juni 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3