De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Formule van een machtsverband en kwadratisch verband

Hoe kan je het verschil tussen een formule van een machtsverband en kwadratisch verband zien? (als het allebei kwadraat is)?

Gert-J
Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 5 mei 2009

Antwoord

Een formule als y=3x2 kan je opvatten als een kwadratisch verband maar ook als machtsverband. Er is dan geen verschil. Bij y=3x2+2 of y=x2-4x+2 kan je niet spreken van een machtsverband.

Algemeen:
Machtverband: y=axb
Kwadratisch: y=ax2+bx+c

Lukt dat zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 5 mei 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3