De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Partieel integreren

 Dit is een reactie op vraag 59111 
Ik had mijn eigen uitwerking verkeerd overgetypt:

V = sin$\pi$x/x
dV = cos$\pi$x dx

en dit zegt ook het boek dat het dit moet zijn

Maar dan nog zegt het boek eerst dit:
x2·sinpx/$\pi$ - 2/$\pi\int{}$sin$\pi$dx

ipv wat ik had. Of is dit hetzelfde maar dan in een andere vorm die ik zo snel niet zie.

In het laatste deel zie ik niet in waarom daar weer een integraal komt te staan

D
Student universiteit - donderdag 23 april 2009

Antwoord

Het is verreweg het handigst om, als je dit moeilijk vindt, heel 'rechtlijnig' de theorie te volgen. Zie partieel integreren.

Feitelijk komt het dan neer op twee maal toepassen van de stelling op bovengenoemde pagina. Als je dat 'stug' volhoudt dan krijg je uiteindelijk zoiets als:

q59120img1.gif

Dat is nog wel grappig ergens. Er zitten, volgens mij, weinig 'moeilijke dingen' in. Ik hoop dat het helpt.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 26 april 2009
 Re: Re: Partieel integreren 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3