De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: De ligging van cirkels en rechten

 Dit is een reactie op vraag 59061 
Ben er bijna denk ik.

Dus raaklijn t :

y - y1 = (-x1/y1) · (x-x1)
(y-y1) · y1 = -x·x1 + x12
y·y1 - y12 = -x·x1 + x12
Y·y1 + x·x1 = x12+ y12

Nu alleen nog aantonen dat x12+y12 = r2. Ik dacht eerst dat dit correct is aangezien het middelpunt (0,0) is. Maar volgens de vergelijking vna een cirkel staat Het middelpunt M voor de coordinaten x1,y1 en als je ze dus invult staat er dus x2+y2= r2 maar niet x12+y12= r2.

Of is het toch zo?

Nickol
2de graad ASO - zondag 19 april 2009

Antwoord

Je oorspronkelijke cirkel had toch echt middelpunt (0,0) en je punt (x1,1) ligt op die cirkel, dus x12+y12=r2

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 21 april 2009



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3