De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kwadratische vergelijking oplossen

Hoe los ik een kwadratische vergelijking op, er word bij ons gesproken over een bordjesmethode waarbij je een vakje om de onbekende moet zetten en dan moet kijken wat het getal is wat ontbreekt. bv: 2x2+34=12 dan zou 2x2 gelijk zijn aan -22 maar ik wil weten wat x is en vanaf dat moment snap ik het niet goed.

vandaar mijn vraag

Teun v
Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 7 april 2009

Antwoord

Dag Teun,
Je bent op de goede weg.
2x2=-22
x2=-11
En dan loop je vast, want een kwadraat is nooit negatief.
Er is in dit geval geen oplossing.
De grafiek van y=2x2+34 is een dalparabool die minimaal 34 is voor x=0. In alle andere gevallen is hij groter dan 34 en wordt dus nooit 12!

Groet,
Lieke.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 7 april 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3