De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oppervlakte van een torus

hallo,

ik heb een vraag i.v.m de oppervlakte van een torus. De formule van een torus is y= R =/- √(r2-x2) en de formule om de oppervlakte van een omwentelingslichaam te vinden is 2$\pi$ x $\int{}$van a tot b (de abslolute waarde van f(x) x √(1 + f'(x)2). Ik heb ook al de uitkomst: 4$\pi$r2.

merci!

Ebe
3de graad ASO - woensdag 18 maart 2009

Antwoord

Beste Ebe,

Ik heb in dit pdf-bestandje de algemene oppervlakteformule van een torus bewezen, zijnde 4·$\pi$2·R·r waarbij R de afstand van het middelpunt van de cirkel tot de oorsprong, en r de straal van de cirkel. Deze cirkel wordt geroteerd langs de x-as, en de oppervlakte van het omwentelingslichaam wordt vervolgens met bekende formule (die jezelf ook al gaf) berekend.

Mocht je nog vragen hebben, reageer gerust.

Groetjes,

Davy.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 20 maart 2009



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3