De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snelheden

Sharon loopt met een snelheid van 4,1 m/s = 14,76 km/h. Sharon zet haar stopwatch op 0. Daarna loopt ze 8 km. Welke tijd geeft de stopwatch aan bij de finish?

tom
Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 10 februari 2009

Antwoord

Sharon loopt dus 4,1 meter per seconde.
Ze wil 8km=8000 meter afleggen.
Ze doet daar dus 8000/4,1 seconden over.
Dat zijn 1951,2 seconden.
In 1 minuut zitten 60 seconden.
1951=32·60+31
Dus 32 minuten en 31,2 seconden.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 10 februari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3