De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Parameterkromme

 Dit is een reactie op vraag 58166 
nog 1 kleine opmerking!

U gaf aan dat d=0.
maar de d staat ook bij de y voor de sinus.
de opgegeven kromme waren: x(t)= acos ct+d
& y(t)=d sin (et+f)
Als je dan d=0 zegt komt er ook een 0 vóór de sinus bij y(t).

dus klopt de volgende gevonden krommen dan nog wel?:
x(t)=3cost
y(t)= 4sin(0.5t)

alvast bedankt....

Aydin
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 4 februari 2009

Antwoord

In dat geval lijkt me het probleem onoplosbaar. Vanwege symmetrie moet die d waarde 0 zijn tenzij.......... x(t)= acos(ct+d). Maar die haakjes staan er dus ook niet.... Dan houdt het toch op.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 14 februari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3