De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Grafieken

 Dit is een reactie op vraag 57982 
Tot de derde macht klopt inderdaad

En je moet inderdaag ook snijpunt aflezen

Dat laatste begrijp ik dan nog niet

Hoe je dat dan doet
Dus om een gelijke waarde als 100 uit te komen
doe je

Y=5x3 33x33x33 of moet het zo niet?

Of is gewoon Y=5x3 Dus 5x5(tot de 3de macht) zoiets en dan berekenden tot je het dichtste bij de 100 bent?

Lennar
Leerling bovenbouw vmbo - zondag 18 januari 2009

Antwoord

Je schreef 'Hiernaast zijn de grafieken getekend van...' dus ik neem aan dat je dan een grafiek hebt. Dat zou er zo uit kunnen zien en de vraag is dan om af te lezen voor welke waarde van 'x' de functiewaarde van y=5x³ gelijk is aan 100.

q57985img1.gif

Dat is dan een benadering.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 18 januari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3