De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Normale verdeling met gegeven gemiddelde en standaarddeviatie

X: inhoud van een fles
Xgemeten = 1500 ml
X is normaal verdeeld met gemiddelde 1505 ml en een standaardafwijking van 4 ml.

Hoe groot is de kans dat de gemiddelde inhoud van een pakket van 5 flessen minder is dan 1500 ml.

Ik heb het zo proberen op te lossen:
P(1500 - a = X = 1500 + a)
normalcdf(ondergrens, bovengrens, E(x), sqr(Var(x))
normalcdf(1500 - 5, 1500 + 5, 1503, 4) = 49.70%

Is mijn redenering juist en zo niet wat is er dan verkeerd kan iemand de juiste oplossingswijze geven?

Met vriendelijke groet

Nathal
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 18 december 2008

Antwoord

Ik heb je vraag een beetje aangepast. In eerste instantie had ik niet helemaal begrepen wat je precies bedoelde. Ik denk dat 't antwoord nu wel klopt. Jouw redenering begrijp ik niet. Het gaat immers om de vraag 'wat is de kans dat het gemiddelde van 5 flessen kleiner is dan 1500', dus zal het dit moeten zijn:

X:inhoud van een fles
X~normaal verdeeld met m=1505 en s=4.
g=gemiddelde inhoud van een pakket van 5 flessen
Gevraagd: q57590img1.gif

Zie ook Wanneer moet je de wortel-n-wet gebruiken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 19 december 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3