De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Oefening specifieke univariate kansvariabelen: exponentieel

 Dit is een reactie op vraag 56996 
Ok, dat als nul zien was nog een dommere fout! Ik denk dat ik het nu wel correct heb opgelost, tenminste als ik niks stom meer doe.

De eerste afgeleide is:
e-0,5c)+ ( c * e-0,5c * -0,5)

Gelijkstellen aan nul geeft dat:
e-0,5c * (-0,5c+1) = 0

OFWEL is e-0,5c) = 0
Maar dit kan niet wan ec)wordt nooit nul bij het zoeken naar een extreme waarde.

OFWEL is (-0,5 +1) = 0
Wat als optimale waarde geeft c=2.

E[Y]= 2 * e-0,5*2 = 0,73576
Dit is de verwachte en zo groot mogelijke winst voor de optimale keuze van c.

Merci voor alle hulp. Ik ga nu vraag 2 van mijn allereerste opgave die ik stuurde eens proberen.
Echt bedankt!!!!!

studen
Student universiteit België - zondag 2 november 2008

Antwoord

Lijkt me te kloppen, prima!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 2 november 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3