De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Gecombineerde en passende rij

 Dit is een reactie op vraag 56981 
OK, rijen-'benaming' begrepen, dank u daarvoor.
Ik dacht dat er een verschil inzat met die -1 en +1 in de formule, want ik weet hoe je aan die afgeleide formule van in antwoord 1 bent geraakt, dat begrijp ik ( o.a. op manier 1: voorop zetten en manier 2: de rij 1, q, q2,... die je tegenkomt [-- als je werkt met q = 0,9785] te vervangen door de partiële som S (n) van een meetkundige rij.
Mijn enigste laatste vraag is: kloppen mijn waarden?? q= 0,9785, t(k) of t(1) zo je wil = 0,2 en v = 0,2 .
Kloppen deze waarden? Als jij het zelf zou uitrekenen (wat je wss niet doet, omdat je daar geen tijd voor hebt, of omdat je mij iets wilt leren en niet gwn antwoorden wilt voorkauwen, zodanig dat ik geen papegaaiwerk doe) kom je dan ook een waarde uit die hoger is dan 0,5 ??
Dat brengt me op het volgende: er is duidelijk sprake van een misverstand :D
Het alcoholpromillage wat ik bij vraag 1 moet uitkomen MOET normaal gezien hoger liggen dan 0,5, WANT anders zou er niet bij staan: Na hoeveel uur ("reken uit in kwartieren, en rond niet af") mag de student weer legaal achter het stuur zitten? maw: de student heeft MEER DAN 0,5 promillage in zijn bloed zitten en MOET DUS WACHTEN (de vraag is dus: hoe lang?)!!
(Logaritmen begrijp ik)
NU komt eigenlijk de belangrijkste vraag: waar kan ik dit uploaden of naar welk e-mailadres kan ik het ingescande opgaveblad verzenden (bestandsgrootte ong. 3 MB) zodat de opgave 100 % duidelijk is, en niet verkeerd kan begrepen worden door een gebrek aan duidelijkheid van mijn kant?
Nogmaals: BEDANKT voor uw antwoorden die u al gegeven hebt.

Nico H
Student Hoger Onderwijs België - zondag 2 november 2008

Antwoord

Dat hij niet drinkt tijdens het wachten is inderdaad iets waar ik zelf niet meteen bij stilgestaan had :-) Maar na de laatste pint kan je natuurlijk stellen dat t(n+1)=t(n).q, aangezien er geen nieuwe pinten meer bijkomen, een meetkundige rij dus, met de daarbij behorende exponentiele afname. De vraag is alleen met welke waarde die rij begint en die heb je al bepaald in het vorige deeltje (en ja, die is groter dan 0,5).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 2 november 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3