De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Par verdeling 2

Beste wisfaq,

ik heb de volgende stelling:

zij X een stochastische variabele met eeen Par(a) verdeling en defineer Y=1/X. als G de verdelingsfunctie is van Y, dan is G(b)=0 voor b0, G(b)=0,9 voor b1. voor
0b1 is G(b) gelijk aan....?
volgens mij zou dit dan moeten zijn:

G(b)=P(Yb)=....1-FX(1/b)

G(b) voor 0b1 moet dan gelijk zijn aan 0,9 -(1-FX(1/b))

of is de algemene formule gebaseerd op een bereik van [0,1]

mvg,

Carlos

carlos
Student universiteit - maandag 29 september 2008

Antwoord

Carlos,
Als X de Pareto verdeling bezit met parameter a1 en gedefinieerd voor x1,dan heeft Y=1/X als waardebereik (0,1].Dus P(Y0)=0,P(Yy)=1 voor
y1,terwijl voor 0y1 de P(Yy)=P(X1/y)=y^a.
kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 29 september 2008



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker