De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Extrema onder voorwaarde

 Dit is een reactie op vraag 55820 
Bedankt voor het antwoord.

Nu krijg ik alleen nog niet goed dat stelsel vergelijkingen op orde...

g(x,y)=0 = x2+y2-16=0
afgeleide van f(x) naar x = $\lambda$ · afgeleide g(x,y) naar x
afgeleide van f(x) naar y = $\lambda$ · afgeleide g(x,y) naar y

Als dit juist is, dan krijg ik:

|x| + |y| = 4
6x = $\lambda$ · 2x $\Rightarrow$ $\lambda$=3
4y = $\lambda$ · 2y $\Rightarrow$ $\lambda$=2

Volgens mij gaat dit nog niet zo goed...

Ronald
Student universiteit - zondag 1 juni 2008

Antwoord

Zo niet nee, maar fy=4y-4.
Uit 6x=$\lambda$·2x volgt ook nog x=0...
En x2+y2=16 is toch niet hetzelfde als |x|+|y|=4 lijkt me...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 1 juni 2008
 Re: Re: Extrema onder voorwaarde 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3