De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Breuksplitsen met dubbel nulpunt

 Dit is een reactie op vraag 55431 
Blijkbaar heb ik ten onrechte een deel van de opgave weggelaten en zelf nog wat fouten overgetypt ook. Mijn excuses hiervoor. De totale opgave luidde:

(-3s2 + 20s - 24) / ((s-2)2 (s-1)) = A0 / (s-1) + A1 / (s-2) + A2 / (s-2)2

De waarde van A0 vond ik door een limiet uit te rekenen en deze was gelijk aan -7 wat klopt volgens mijn cursus. Daardoor had ik ten onrechte een deel weggelaten omdat ik deze oplossing toch al had gevonden. Nu probeer ik het verder op u methode:

(-3s2 + 20s - 24)= -7(s-2)2 + A1(s-2) + A2
(-3s2 + 20s - 24) = -7(s2-4s+4) + A1 s - 2 A1 + A2
(-3s2 + 20s - 24) = -7s2 +(28 +A1)s + (-28 -2A1 +A2)

Maar dit kan blijkbaar nooit kloppen als ik kijk naar de coefficient van mijn s2.

Wat doe ik hier dan verkeerd?

Pieter
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 3 mei 2008

Antwoord

je bent A1 en A2 vergeten te vermenigvuldigen met (s-1), hetgeen je nu hebt gedaan is enkel met (s-2)2 vermenigvuldigd.

good luck :)

wk
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 3 mei 2008



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3