De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inhoud berekenen van een kubus

Hoe bereken je de inhoud en oppervlakte van een geopende kubus met ribben van 300 meter en balken van 50 meter dik en hoog op 2 manieren?

Petra
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 4 april 2008

Antwoord

't Is een beetje vreemde vraag, vind ik. Maar als je een kubus maakt met ribben van 300 meter dan zou ik zeggen:

inhoud = 3003 = 27.000.000 m3
oppervlakte = 6·3002 = 540.000 m2

De dikte van de balken lijkt me dan een beetje overbodig niet? Of begrijp ik de vraag niet helemaal?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 5 april 2008



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3