De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Standaardafwijking van een koffiemachine

Goedenmiddag, voor mijn tentamen statistiek heb ik de volgende vraag: In de werkplaats van de fietsenverhuurder staat een koffiemachine. De hoeveelheid koffie die uit de machine komt is normaal verdeeld met een verwachting van 150 ml en een standaardafwijking van 4 ml. Het bekertje waar de inhoud in stroomt heeft een inhoud van 160 ml met een standaardafwijking van 3 ml. Bereken de kans dat het bekertje overstroomt.

Wie weet hoe dit moet, want ik snap er werkelijk niks van.
Alvast hartelijk dank.

Lennar
Student hbo - maandag 10 maart 2008

Antwoord

Noem de hoeveelheid koffie die uit de machine komt U en de inhoud van het bekertje B en definieer een nieuwe stochast V=B-U. V is normaal verdeeld met E(V)=10 en s(V)=5. Bereken P(V0).

Zie ook Hoe groot is de kans dat de balk het houdt?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 10 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3