De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Possion-verdeelde variabelen

Bereken de volgende kansen betreffende Poisson-verdeelde variabelen met de normale benadering (met continuiteitscorrectie):

a. P(k60|Poisson(64))
b. P(m15|Poisson(25))

Groetjes

Jellie
Student hbo - vrijdag 7 maart 2008

Antwoord

Je kunt net als bij de normale benadering van de binomiale verdeling de verwachtingswaarde en standaarddeviatie bepalen waarmee je met de normale verdeling aan de slag kan:

Bij a. gaat dat dan zo:

X~Poisson(64), dus l=64
Met: m=64 en s=8
X*~Norm(64,8)
P(X60)P(X*60,5)0,669

...en b. precies zo, maar dan anders...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 7 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3